El candidat de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha assegurat aquest dimarts en un acte de campanya que en aquestes eleccions "la CUP està molt preocupada" per CatECP, però a la candidatura dels comuns allò que la preocupa és el país. Domènech ha respost d'aquesta manera a les declaracions que el candidat de la CUP, Carles Riera, ha fet a Barcelona en les quals ha acusat els comuns d'haver renunciat a "destituir el règim del 78".

En aquest sentit, Domènech ha comentat: "Crec que Carles Riera no es creu el que diu". Riera havia afegit també que algunes de les recents declaracions i "plantejaments tàctics" de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "s'acosten inquietantment a les de la senyora Arrimadas"

El cap de llista de CatECP ha replicat que "des de l'Ajuntament de Barcelona hem aconseguit augmentar, malgrat tots els obstacles, un 50% la inversió social, a més de remunicipalitzar guarderies i obrir-ne de noves, i triplicar el percentatge destinat a habitatge/habitant en relació amb la Generalitat".

En paral·lel, ha afegit Domènech, "des del Govern català s'han fet polítiques que anaven en una direcció totalment contrària amb el suport de la CUP". Ha subratllat Domènech que el vot dels comuns "segur que no servirà ni per fer president Puigdemont ni Arrimadas".

Xavier Doménech Comuns Mercat - EFE

La Catalunya oblidada de Sant Adrià

Domènech ha reivindicat des de Sant Adrià la Catalunya oblidada històricament per les polítiques de la Generalitat, "la Catalunya insubmisa", i ha anunciat la visita en campanya del polític francès Jean-Luc Mélenchon. Ho ha fet poc abans de visitar el tradicional mercat dels dimarts de Sant Adrià, al cinturó de Barcelona, Domènech ha dit que "aquesta Catalunya també ha estat oblidada per molts dels candidats, que no saben ni les xifres d'atur ni la precarietat d'aquest país".

Considera el candidat que "Sant Adrià és una ciutat que ha de ser fonamental per a la reconstrucció d'una nova Catalunya, una ciutat en la qual el 35% de la seva població ha de percebre ajudes socials, on el 23% pateix la desocupació". Per combatre aquestes dades, els comuns plantegen un pla de ciutats, que són les que més pateixen la crisi social, un pla contra la precarietat i un pla contra l'atur.

Per a Domènech, que posteriorment ha visitat el barri de la Mina, "aquesta Catalunya oblidada és la que canviarà la situació i el bloqueig que estem vivint el dia 21".

Melenchon intervindrà en l'acte electoral que els comuns faran divendres que ve, dia 15, a Badalona, un polític, ha subratllat Domènech, que representa la "França insubmisa com nosaltres volem representar la Catalunya insubmisa", mentre que altres, en referència a Ciutadans, porten a la campanya personatges com l'ex-primer ministre francès Manuel Valls per "donar suport a les polítiques reaccionàries que ens han portat fins aquí"