El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat aquest divendres que la moció a Mariano Rajoy tirarà endavant "passi el que passi" i no ha descartat que el candidat alternatiu podria ser algú que no fos diputat o Pedro Sánchez. "No hem plantejat el nom del candidat, el nom ha de sorgir d'un acord conjunt, pot ser que no sigui diputat", ha assenyalat aquest divendres en declaracions a Rac1.

El líder d'En Comú Podem ha dit que dubta que ara mateix Pedro Sánchez es pugui plantejar ser el candidat sense ser secretari general del PSOE, "però podria ser qualsevol persona que emergís d'una majoria", ha apuntat. Domènech ha argumentat que al principi "va estar disposat a fer soci prioritari a Ciutadans" però que ara "ha canviat i adopta un discurs molt més a l'esquerra". 

D'altra banda, el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha advertit a PSOE i Ciutadans que "no hi ha excuses" per no donar suport a la moció de censura que ha impulsat el seu partit. Iglesias els hi ha dit que si no secunden la moció estaran contribuint a "mantenir la corrupció".

"En aquests moments, donar suport a Rajoy és donar suport a la corrupció", ha sentenciat el líder de Podemos. Finalment ha afegit que "o s'està amb els corruptes o no". Iglesias també ha aprofitat per recordar als socialistes que quan ells van presentar la moció de censura a Múrcia no van avisar a Podemos, però que tot i això els hi van donar suport.