El coordinador general del nou partit dels comuns, Xavier Domènech, ha emplaçat avui a la direcció de Podem Catalunya a "reflexionar" sobre la necessitat d'integrar-se a la confluència de l'esquerra i abast català liderada per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

La cúpula de Podem, liderada per Albano-Dante Fachin, va decidir no participar en l'assemblea fundacional dels 'comuns', el 8 d'abril. En contra de la decisió de la direcció de la formació morada, el sector crític va presentar una llista a la direcció del nou partit i va aconseguir situar els seus vuit candidats en l'executiva.

El cap visible dels crítics i adversària de Fachin a les primàries de Podem, Jéssica Albiach, formarà part a més del nucli coordinador de l'executiva dels comuns, com a coordinadora de feminismes i transparència.

En la presentació dels noms que integraran aquest nucli de coordinació, Domènech ha recordat que dins de l'executiva ja figura "una part" de Podem, cosa que segons el seu parer "mereix una reflexió" a les files d'aquest partit. A més, ha mantingut que "a tots ens uneix un mateix anhel: un canvi de veritat en aquest país" i per això s’ha mostrat optimista sobre el futur de la confluència.

Suport a Nuet

Per altra banda, Domènech s’ha solidaritzat amb el líder d’EUiA i nou secretari del seu partit, Joan Josep Nuet, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el cités a declarar per la causa contra els membres de la Mesa per permetre la votació d’una resolució que feia referència al referèndum unilateral.

“La nostra plena solidaritat per un judici que ens implica a tots”, ha assegurat Domènech. A més, en la mateixa línia que Junts pel Sí, el portaveu d'En Comú Podem al Congrés ha lamentat la judicialització de la política.