La candidatura per a les primàries dels comuns que encapçalen Xavier Domènech i Ada Colau s'ha presentat avui dissabte a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats sota el nom Equip en Comú Podem, en un acte on s'han vist les cares visibles del partit. Entre els assistents també hi havia Ernest Urtasun, Candela López o Gerardo Pisarello, entre d'altres. 

Ada Colau ha explicat a l'inici de l'acte que "s’ha demostrat el canvi de prioritats a la ciutat de Barcelona, per això ara ho volem fer a Catalunya". L'alcaldessa de Barcelona també s'ha mostrat favorable al referèndum i ha destacat: "Volem conquerir sobirania en tots els fronts: sobirania energètica, en educació, sanitat, control públic de l'aigua, dret a l’habitatge, i amb institucions lliures del 3% i de corrupció". Segons Colau, per aconseguir aquestes conquestes no cal esperar al referèndum perquè, ha dit: "Tot això es pot fer ara i per això som aquí". 

domenech pisarello colau comuns albert naya 3

Domènech i Colau abans de començar l'acte / AN

Per la seva part, Xavier Domènech ha posat l’accent en la diversitat de la candidatura que avui han presentat i que “transformarà el país”. Segons el candidat, “és diversa, plural, prové de realitats diferents, perquè sabem que la diversitat no ens fa dèbils, precisament ens fa forts”. També ha afirmat que la seva candidatura, "juntament amb d'altres candidatures", serà l'instrument per construir el futur de Catalunya

Aquesta setmana Albano-Dante Fachin, de Podem, ha retirat la seva candidatura en les primàries. El fet ha propiciat, per tant, que Podem s'hagi desmarcat de la nova formació política. Així i tot, l'altra candidata Jessica Albiach, que pertany a la formació morada, no ha fet cas de la direcció del seu partit i segueix en la cursa per encapçalar el partit. Els líders de la formació Podem no han estat visibles en l'acte d'avui.

Un total de 6.506 inscrits seran els encarregats de decidir qui encapçalarà el nou partit, veredicte que se sabrà, previsiblement el dia 8 d'abril