"Mai no he posat en qüestió que Fidel Castro fos un dictador. Jo he posat en valor la Cuba social". Amb aquestes paraules, la consellera de Treball, Dolors Bassa, s'ha defensat de les crítiques que li han plogut des d'ahir a la tarda, quan va publicar quatre tuits sobre la mort del pare de la revolució cubana

Ho ha dit a El Món a RAC1, on ha posat especial èmfasi en la diferència entre "les llibertats" i el paper de Fidel Castro en l'eliminació de la desnutrició infantil, així com per "treure l'analfabetisme". "Una cosa és el tema polític, l'altre el social", ha subratllat, i ha afegit que, tot i que "cal posar en valor el paper" de Castro en aquestes qüestions, també ha dit ben clar que "la dictadura no hi havia de ser".

Precisament per això, ha condemnat que Fidel Castro estigués tant del temps en un poder en forma de dictadura i ha expressat que, a parer seu, "hauria d'haver-hi hagut eleccions abans".

Sense comparar amb Europa

Això sí. Bassa ha destacat que "Cuba s'ha de mirar des de l'entorn que està, no la podem comparar amb cap país d'Europa" perquè, ella que hi ha viatjat tres vegades en viatges de cooperació, ha pogut veure com els canvis que s'han portat a terme a Cuba "no els he vist en cap dels països de l'entorn". "Una altra cosa són les llibertats", ha sentenciat.

En la sèrie de tuits, la consellera explica que ha visitat Cuba en tres ocasions i que, "amb tots els ets i uts", es queda amb les coses bones "del sistema de la revolució. Educació i sanitat, primer. Identitat i socialisme, segon", explica Bassa. Per acabar, la política catalana afirma haver conegut països de l'entorn i diu que "tot i reconèixer moltes deficiències i dificultats" es queda "amb la Cuba social". 

Entre les crítiques rebudes hi apareixia la del secretari del Govern, Joan Vidal, que posava en dubte també via Twitter que es citi Cuba com a exemple a seguir.