La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha reaccionat avui al caos que es viu a l'Aeroport del Prat, amb noves aglomeracions pel control de passaports. Segons ha afirmat, "qui ha de resoldre aquest problema són les forces de l'Estat i AENA". És per això que ha reclamat que la Generalitat necessita "més que mai tenir les competències pròpies per gestionar-ho des d'aquí mateix". 

La consellera ha lamentat que no es tracti El Prat com un aeroport de primera i ho ha qualificat de "vergonyós": "No passa a Madrid i passa aquí. Això no s'entén". 

Els passatgers han hagut d'esperar fins a tres hores aquest diumenge a la nit per passar el control de passatgers de l'Aeroport del Prat per la manca d’efectius de la Policia Nacional.

Acords de renda garantida

Dolors Bassa s'ha referit a l'acord de renda garantida que es signarà avui. La consellera ha explicat que "tota la gent que està cobrant el PIRMI entrarà en el pla". També ha volgut vincular la cerca de treball a la nova mesura social: "volem un món on el treball sigui un servei social". D'aquesta manera, cobrar la renda mínima estarà subjecte a un pla d'acompanyament per trobar un lloc de treball i poder abandonar la prestació. A més, s'haurà de sol·licitar a les oficines de treball i no a les d'Afers Socials.