El XIII Congrés del PP a Girona, que havia de servir per escollir el líder del partit, ha quedat ajornat després que aquest dijous cap candidat registrés els avals necessaris per presentar-se, segons informa El Diari de Girona.

Després de la celebració del Congrés del PP català, amb el nomenament de Xavier García Albiol com a president del partit, el partit ha començat un procés per reconstruir l'estructura territorial. En l'últim mes, s'han celebrat els congressos de Barcelona, amb l'elecció de Daniel Serrano com a president; Tarragona, amb el nomenament d'Alejandro Fernández; i Lleida, presidit per Marisa Xandri

En el cas de Girona, el Congrés no ha estat exempt de controvèrsia. Cap dels dos possibles candidats, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, -o la candidata alternativa Concepció Veray- ni el diputat Sergio Santamaría van presentar els avals, tot i disposar-ne. 

La direcció del PP ha quedat al marge i assegura que vol fer de mediador entre els dos sectors. És per això que, davant la falta de consens, es va optar per demanar a les dues parts que es donessin més temps per negociar i evitar així una imatge de disputes internes. 

Aquest dilluns s'ha acordat una reunió per analitzar els fets i buscar una sortida que pugui satisfer els dos candidats.