El discurs d'investidura de Mariano Rajoy ha deixat molt a desitjar. Aquesta ha estat la valoració general que han fet la resta de partits després d'una hora llarga escoltant-lo. Les paraules del candidat a la presidència del govern espanyol que, suposadament, l'haurien d'haver ajudat a ampliar suports, no semblen haver tingut cap efecte.

PSOE: "Rajoy és un candidat cansat"

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha assegurat que avui Rajoy no els ha donat ni una sola raó per donar-li suport. Hernando s'ha mostrat ferm en la decisió dels socialistes de no donar-li suport ni a la votació de demà, ni a la d'aquest divendres. Hernando ha definit Rajoy com un polític "cansat" i sense ganes de canviar Espanya, tot criticant el seu "projecte continuista".

Podemos: "Un discurs mediocre i de xantatge"

El portaveu de Podemos, Iñigo Errejón, ha assegurat que el discurs de Mariano Rajoy ha estat "mediocre i de xantatge". Errejón ha destacat que Rajoy només hagi dedicat 1 minut i 14 segons a parlar de corrupció i, en canvi, hagi gastat mitja hora assegurant que no hi ha alternativa a la seva investidura. "Rajoy no volia convèncer ningú" ha sentenciat. 

C's: "Una intervenció correcta"

El portaveu de Ciutadans, Joan Carles Girauta, ha parlat de la intervenció de Rajoy com a "correcta". El partit que hauria d'haver defensat les paraules del president en funcions s'ha mostrat sorprès per l'absència de referències al PSOE i a altres partits per demanar-los el seu vot.

"Això mostra una certa falta de fe que no entenem" ha dit, recordant que també han quedat algunes reformes importants sense explicar. Tot i això, ha volgut subratllar que el govern "estable i que duri en el temps" que ha demanat Rajoy només dependrà de si es compleixen els compromisos. 

Els escons de C's durant el discurs de Rajoy / EFE

ECP: "Ataca Catalunya per amagar la falta de projecte"

El líder d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha criticat l'atac de Rajoy a Catalunya durant el seu discurs i ha assegurat que amb aquestes paraules només volia amagar que no té un projecte de govern. A més, ha assegurat que s'equivoca en vendre-ho com "una gran divisió entre els catalans i les catalanes". En general, pels comuns "ha estat una intervenció gris d'un partit que comença a ser negre i que vol un xec en blanc".

Xavier Domènech, durant la compareixença posterior / EFE

ERC: "Aquesta dreta encara fa olor de franquisme"

El portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha criticat les afirmacions de Rajoy sobre "l'amenaça" catalana. "L'existència dels catalans serveix a les dretes espanyoles per amagar la seva incapacitat de solucionar les coses" ha assegurat. "És una dreta naftalínica, encara fa olor de franquisme". També hi ha hagut crítiques al PSOE, a qui veuen responsable d'aquesta situació "perquè no accepta el dret a decidir".

CDC: "És el discurs d'un perdedor"

El portaveu de CDC, Francesc Homs, ha assegurat que la intervenció de Rajoy ha estat la "d'algú que es veu perdedor" i "que no entén de democràcia". Segons Homs, les paraules del candidat a la presidència han "il·lustrat la seva impotència i la seva incapacitat".