El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha fet aquesta nit una crida al diàleg “fins a l’extenuació” davant l’actual situació a Catalunya, en un context de “falta de respecte a drets bàsics personals i col·lectius”. Per això s’ha situat “al costat de les institucions i els ciutadans de Catalunya”, per afegir que “el conflicte polític només es pot resoldre amb política”, tot recordant que “les veus i expressions socials no es poden empresonar”.

Així ho ha expressat Abad en el seu discurs en el marc de la celebració de la 23a edició de la Nit de l’Empresari, en què ha assegurat que les “especials circumstàncies que estem vivint” arriben com un resultat històric del “mal finançament de Catalunya”.

“Fa vint anys anunciàvem aquest risc”, ha assenyalat Abad, per recordar que des dels anys noranta del segle passat, en cada celebració de la Nit de l’Empresari, tant sota la direcció de l’anterior president, Eusebi Cima, com de l’actual, ha sortit la qüestió del finançament.

De fet, al seu discurs Abad ha recordat que tant sota els mandats de Pujol, Mas i Puigdemont, com els de Maragall i Montilla, la queixa pel finançament ha estat una constant, per concloure que “si una societat fa vint anys que demana el mateix, amb arguments i dades, i no troba sortida a les seves aspiracions, és que fallen les bases del sistema”.

“Creiem en el diàleg i la llibertat”

Davant aquest fet, Abad ha apuntat que la patronal que presideix ha actuat activament, mitjançant cartes al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, però també participant en la Taula per la Mediació i la Taula per la Democràcia, sempre sota la premissa que “creiem en el diàleg i la llibertat”.

Per tot plegat, Abad insisteix que el segle XXI a Europa, “els conflictes es dirimeixen i resolen dialogant i pactant”. “Els empresaris som gent pacífica, d’ordre, alhora que visionaris i inconformistes”, continua, per recordar que “la veritat és invencible i que veritat s’acompanya amb concòrdia”.

“Per això i fins la extenuació”, afegeix Abad, “volem el que desesperadament necessita Espanya: diàleg”. “Està en joc la llibertat. Sense llibertat no hi ha democràcia, ni futur”, ha insistit Abad, per recordar que “les veus i expressions socials no es poden empresonar, perquè s’està destruint progrés, democràcia i convivència”.