El secretari general del PSPV i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha felicitat el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per la seva victòria en el seu compte de Twitter i ha apuntat: "ara, a continuar treballant pels valencians".

Per la seva part, Francina Armengol, presidenta de les Balears, ha cridat a tots els socialistes a "posar l'espatlla, reconèixer el resultat de Pedro (Sánchez) i a partir d'allà treballar junts per unir al PSOE", i ha advertit que "la unitat no depèn només" del guanyador de les primàries.

Puig, que havia recolzat en el procés a Susana Díaz en considerar que era la "millor garantia per als valencians", va enviar diumenge un missatge a Sánchez per Whatsapp per felicitar-lo per la seva victòria.

Armengol, que inicialment va donar suport a Patxi López però posteriorment va demanar el vot útil a favor de Sánchez, ha reconegut que esperava un resultat "més ajustat", però s'ha mostrat "contenta perquè la militància ha parlat molt clar i això dóna més marge a Pedro Sánchez per poder conformar el projecte de futur".

Pedro Sánchez ha guanyat les Primàries del PSOE a la Comunitat Valenciana, amb el 63,07% per cent dels suports de la militància socialista, davant el 28,22% per cent obtingut per Susana Díaz i el 8,71% per cent de Patxi López. Els votants de l'arxipèlag, per la seva part, han elegit a Sánchez amb l'el 71% dels vots, mentre que Díaz ha reunit el 18% i López, s'ha quedat amb l'11%.