El director del setmanari El Vallenc, Francesc Fàbregas, està convençut que l'actuació policial d'aquest dissabte forma part de l'estratègia de la por que el govern espanyol duu a terme per "espantar" la gent i evitar el referèndum de l'1 d'octubre. En declaracions a l'ACN, qualifica de "desmesurat" i "impensable" l'escorcoll a una redacció d'un mitjà de comunicació i està convençut que la Guàrdia Civil continuarà actuant. Després d'escorcollar la impremta Indugraf Offset -que imprimeix El Vallenc- i el mateix setmanari, Fàbregas creu que la setmana vinent serà el torn de l'Ajuntament de Valls. "Jo crec que sí que entraran, els interessa continuar amb aquest rebombori mediàtic i que la gent es vagi espantant", ha manifestat. Amb tot, de moment, creu que l'estratègia de la por "se'ls està girant en contra", perquè hi ha més gent que s'ha apuntat a anar a la manifestació de la Diada i que té "més ganes que mai" de votar l'1-O.

Francesc Fàbregas ha assegurat que el d'aquest dissabte ha estat, sense dubte, un dels dies més tristos dels 29 anys d'història del setmanari que dirigeix. "Que t'entrin aquí, que et regirin les coses, fins i tot les personals, que posin aquest patiment a la plantilla i facin patir familiars i amics... És un dels dies més tristos", ha manifestat. Està convençut que l'actuació, que considera "desmesurada", forma part de "l'estratègia de la por que el govern espanyol fa per demostrar que va a per totes". "Volen que ningú es vegi amb cor ni de fer urnes ni d'imprimir paperetes, i evitar el referèndum", ha afegit. 

El director del setmanari declararà properament davant del jutge, després que aquest dissabte s'acollís al dret a no declarar en seu policial. Està investigat com a col·laborador necessari per tres suposats delictes: desobediència, malversació de cabals públics i prevaricació. Amb tot, com que la causa està declarada secreta, no han pogut tenir accés a les diligències i no sap perquè se li atribueixen aquests delictes. 

Sobre el fet de si hauria fet imprimir o no actes d'escrutini o llistes de votants per al referèndum, Fàbregas ha assegurat que, "si fos el cas", no seria cap delicte. "Si ve una persona i t'encarrega una feina, nosaltres estem per treballar i guanyar-nos la vida, i crec que imprimir qualsevol cosa d'aquestes, ni crec ni entenc que en cap país del món pugui ser un delicte", ha reblat. 

El director ha reconegut que sabia que la Guàrdia Civil entraria al setmanari perquè els havia avisat un periodista i perquè els darrers dies havien vist agents de paisà. "No sé què miraven però tampoc s'amagaven gaire", ha reconegut. L'escorcoll d'aquest dissabte va acabar amb el seu ordinador personal en mans de la Guàrdia Civil i amb l'accés al seu correu electrònic. "Veurem què podem fer pel pròxim número del setmanari, però segur que ens perjudicarà. De moment, jo no puc treballar i, o em tornen l'ordinador, o me n'hauré de comprar un de nou", ha detallat. 

De moment, el que sí que ha guanyat el setmanari El Vallenc són suports de totes bandes. S'han duplicat els usuaris dels comptes de Twitter i Facebook, i també han rebut més d'una trentena de peticions per subscriure's a la publicació. Fàbregas ha agraït el suport als milers de missatges que aquest dissabte van rebre. "No he pogut contestar-los tots perquè ha estat impossible, però quan veus l'escalf penses que alguna cosa positiva hem tret de tot l'enrenou", ha afegit. 

Entre aquests missatges de suport, el del mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el fundador de Wikileaks, Julian Assange; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i Arnaldo Otegi, entre altres. També es va condemnar l'escorcoll a El Vallenc des del Col·legi de Periodistes.