El director dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, ha avisat aquest divendres al seu discurs a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC): "No deixarem que ningú qüestioni la nostra professionalitat, sempre actuant en benefici de convivència i la protecció de les persones".

"Si algú no vol venir, és perquè s'exclou, no perquè nosaltres no el convidem", ha afegit en clausurar l'acte d'obertura del curs 2017-18 de l'ISPC, que conjumina l'escola de Mossos i Bombers de la Generalitat, institució amb la qual la Fiscalia de Barcelona ha trencat relacions.

També ha defensat que "les portes d'aquest institut han estat obertes a tots els pensaments", després que a l'acte d'aquest divendres no hi hagin acudit representants del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ni de la Fiscalia Superior ni de Barcelona, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Exèrcit, malgrat estar-hi convidats.

Soler ha admès que es viuen "moments complicats aquests últims mesos" i ha recordat l'atemptat terrorista a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, perquè es va valorar positivament la professionalitat i l'actuació dels cossos de seguretat i emergències. "Els servidors públics ens van retornar el marc de convivència, van donar confiança i ens van meravellar", ha destacat.

Hi eren presents el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero; el comissari Ferran López i altres comissaris dels Mossos; l'intendent cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez; el secretari general de la Conselleria, César Puig, i els directors generals: el dels Bombers, Juli Gendrau; de Protecció Civil, Joan Delort, i la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugènia Domènech.