Les imatges de la violència policial del 1-O que han donat la volta al món no han impressionat gens ni mica al director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, que aquest dissabte ha transmès avui als agents acantonats a Catalunya per reprimir la celebració del referèndum el seu "suport", el seu "afecte" i el seu "ànim", perquè, al seu parer, han complert "eficaçment, amb professionalitat i proporcionalitat les ordres judicials", i tot això en benefici "d'una Espanya unida i igual" i sense mencionar el miler de ferits i contusionats que va provoca l'operació policial.

Holgado ha presidit, amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, l'acte de celebració de la patrona del cos, al qual han assistit, entre d'altres, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza; el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro; i els portaveus del PSOE i Ciutadans Ángel Gabilondo i Ignacio Aguado.

Suport també a les famílies dels policies

Durant el seu discurs, Holgado ha fet extensiu el seu suport a les famílies d'aquests guàrdies civils desplaçats amb motiu de l'1-O i ha assegurat que no desistirà en el seu afany que "puguin viure i treballar en les millors condicions possibles".

Aquests agents, ha reiterat, s'han mantingut "fidels a l'Estat de Dret i conseqüents amb l'impero de la llei" en el seu desplegament a Catalunya. "Admirem en tots la vostra professionalitat i entrega diària en benefici d'una Espanya unida i igual", ha assegurat.

El director de la Guàrdia Civil ha recordat a més que els valors del cos, entre els quals ha esmentat l'honor, la disciplina, la vocació de servei, l'esperit de sacrifici i la lleialtat, fan que aquesta institució "superi els factors que dificulten la seva missió".