Pedro Antonio Sánchez ha anunciat avui la seva dimissió com a president de l'executiu murcià, 24 hores abans del debat de la moció de censura que va presentar el PSOE i que tenia previst celebrar-se aquest dimecres i dijous a la Cambra autonòmica, i hores després de conèixer l'exposició raonada del jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, sobre la trama Púnica.

Sánchez ha estat acompanyat per tots els consellers, dels quals ha dit sentir-se "orgullós". Es compleix així la demanda dels grups de l'oposició, principalment de la formació taronja, els dirigents de la qual el van instar que dimitís després de conèixer la seva investigació pel cas Auditori i els últims esdeveniments de Púnica.

Després de més d'un any i mig de mandat, des que va prendre possessió del seu càrrec el 3 de juliol del 2015 al Pati dels Ajuntaments de l'Assemblea Regional per primera vegada, Sánchez abandona la Presidència de la Regió, i no ha donat lloc que finalment prosperi la moció de censura que va presentar el PSOE.

"Tinc prou informació per assegurar que ja hi ha un acord del tripartit per governar la Regió, està tancat i és un fet", ha lamentat. "És a les meves mans una injustícia més gran", ha afirmat, per després considerar que "és moment de continuar confiant en la justícia i ajudar i col·laborar perquè no tingui pressió".

El quart que dimiteix

Es tracta del quart president autonòmic de Múrcia que dimiteix, el segon del PP. Andrés Hernández Ros va ser, després de l'aprovació de l'Estatut, el primer president electe de la Comunitat i va ostentar el càrrec tot just dos anys, de juliol de 1982 a abril de 1984, en què va abandonar el mateix dia que es va registrar una moció de censura.

També li va passar al socialista Carlos Collado, que va prolongar el seu mandat des d'abril de 1984 fins al maig de 1993. Mentre que Ramón Luis Valcárcel, després de 19 anys al capdavant de l'executiu regional, va presentar la seva dimissió el 2014 per ser eurodiputat.

Fins al moment, Múrcia ha estat governada per tres presidents socialistes, Ros, Coll i María Antonia Martínez (l'única dona que ha ostentat aquest càrrec a la Regió); i tres del PP, Ramón Luis Valcárcel, que ha estat al capdavant de la Presidència murciana durant gairebé dues dècades, de juliol de 1995 fins a l'abril de 2014; Alberto Garre, amb un mandat que amb prou feines es va prolongar any i mig des d'abril de 2014 fins al juliol de 2015; i Pedro Antonio Sánchez.