El president de l'entitat sobiranista Súmate, Chema Clavero, ha anunciat aquest dijous la seva dimissió. Després de vuit mesos en el càrrec, el successor d'Eduardo Reyes ha presentat aquest matí una carta de dimissió irrevocable, al·legant "motius de salut relacionats amb el desgast de l'activitat".

Segons explica l'entitat en un comunicat, el fins ara president s'ha acomiadat de la resta de membres de la junta amb una emotiva carta, en què feia constar el seu malestar per no poder mantenir el ritme d'activitat que ha realitzat fins ara.

La decisió, per tant, obliga l'actual junta a convocar com més aviat millor una assemblea perquè els socis que vulguin puguin presentar els seus candidats per ocupar la presidència i la junta. La data de l'assemblea es farà pública tan ràpid com sigui possible per poder fer un traspàs de poder "ràpid i amb la màxima col·laboració possible".

Clavero, nascut a Osca, fundador de la primera comissió del personal no docent (PND) de la UAB el 1973, de les Comissions Culturals de Medicina el 1978, afiliat a CCOO des del 1983 fins al 2013 i membre del PSUC del 1979 al 1983, va recollir el testimoni de l'ara diputat de Junts pel Sí, Eduardo Reyes.