Ja se sabia, però el resultat de les primàries del PSOE ho han confirmat: Catalunya és territori ‘sanchista’. De fet, la presidenta de la Junta d’Andalusia i candidata a les primàries, Susana Díaz, només ha superat el secretari general electe, Pedro Sánchez, en dos dels més de 120 centres de votació del PSC.

Un d’aquests centres és a Cànoves (39 vots per a Díaz, 10 per a Sánchez i un per a l'exlehendakari Patxi López). Precisament Díaz va fer un acte en aquesta localitat el passat sis d’abril, després de dinar amb 600 persones les tradicionals migas, un acte que organitza cada any el PSC del municipi.

La presidenta de la Junta també ha quedat guanyadora a l’agrupació d’Alcanar (Tarragona) on ha aconseguit 20 vots, 15 més que Sánchez i molt lluny dels zero vots aconseguits per l’exlehendakari. Als centres de votació de Gràcia i l’Hospitalet Est, Díaz i López han aconseguit el mateix nombre de vots, 12 i 26 respectivament.

Disputant-se el segon lloc, López ha sobrepassat Díaz en nombre de vots en dues agrupacions: Horta-Guinardó (16 vots per l’exlehendakari davant el 15 de Díaz) i l’Eixample, on López va aconseguir 26 vots, quatre més que la presidenta de la Junta d’Andalusia.