La cruïlla entre el carrer Pi i Margall i la plaça Joanic del barri de Gràcia s'ha tenyit aquest dimecres de groc fluorescent en una simulació del què serà la manifestació de La Diada. 

Entre 200 i 300 persones han participat a l'assaig de la manifestació amb la voluntat de crear un efecte semblant al què es pretén crear l'11 de setembre, on el gran protagonista serà el color. Una lona amb el mosaic de colors del 'sí', simbolitzant les diverses sensibilitats i ideologies, passarà per sobre els manifestants que aprofitaran aquest instant per posar-se les samarretes de color fluorescent i aparèixer com un esclat de lluminositat pel canvi.

Diada 11-S ANC - Sergi Alcàzar

Assaig de La Diada al carrer Pi i Margall / Foto: Sergi Alcàzar

L'esdeveniment ha conclòs amb crits 'd'independència' i l'ha seguit una tertúlia on han participat els representants de les forces polítiques favorables al referèndum. Han intervingut Anna Figueras (PDeCAT), Sergi Sabrià (ERC), Jaume Moya (En Comú Podem), Gabriela Serra (CUP) i Assumpció Laïlla (Demòcrates de Catalunya).

Aquest és el cinquè any consecutiu que l'ANC de Gràcia organitza l'assaig de la manifestació de La Diada durant la festa major del barri. Pròximament s'organitzarà un altre acte, concretament el 25 d'agost a Sants.