L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assistit aquest diumenge a l'ofrena floral al bust de Blas Infante, considerat el pare de la pàtria andalusa, i al monòlit de les vuit províncies d'Andalusia a Barcelona. També hi ha participat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, amb motiu de la commemoració del Dia d'Andalusia que es va celebrar el passat 28 de febrer.

Des del Parc de la Guineueta de la capital catalana, Borràs ha volgut agrair el treball que fan entitats com la de García Lorca en el districte de Nou Barris i la implicació "en tot allò que fa referència a la ciutat i al país".

S'ha referit a Catalunya com un territori d'acollida "construït per gent vinguda de tot arreu" i ha definit els andalusos de Barcelona com uns dobles ambaixadors, per mantenir les seves arrels i la seva cultura, alhora que formen part també de la de Catalunya.

Per la seva banda, Colau ha qualificat el dia de bonic, especial i alegre per ser un acte de trobada per recordar i honorar a Blas Infante: "Andalusista i republicà amb uns ideals que ens representen a tots, al poble d'Andalusia i també al de Catalunya", ha dit.

L'alcaldessa ha assegurat que es tracta d'un dia per celebrar l'estima i el respecte cap al poble andalús, i ha afegit que estimar a Andalusia és "estimar la seva cultura, el seu ball i el seu art".

Colau s'ha dirigit a tots els andalusos i ha assenyalat que "aquesta mateixa plaça o els carrers de la ciutat s'han aconseguit amb lluites del poble, lluites veïnals i lluites sindicals en les quals sempre hi ha hagut andalusos a primera línia".

També ha assegurat que, encara que alguns polítics han intentat enfrontar totes dues comunitats, Catalunya i Andalusia són un exemple de fraternitat, i ha donat les gràcies al poble andalús "per haver triat aquesta terra i per fer que Catalunya i Barcelona siguin el que són avui: una terra plural, diversa i orgullosa".