Agents de la Policia Nacional han detingut quatre persones més per la seva presumpta relació amb els actes violents protagonitzats per grups ultra d'extrema dreta el passat 9 d'Octubre a València. En total, el nombre d'arrestats ascendeix actualment a vuit.

Les quatre noves detencions se sumen a quatre més registrades entre el dimecres i el divendres de la passada setmana.

En relació amb aquest assumpte, la Fiscalia Provincial de València va obrir d'ofici una investigació per aquests incidents, que es van produir en una manifestació no autoritzada el 9 d'Octubre, Dia del País Valencià, per part d'un grup de violents d'extrema dreta a participants i periodistes que cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre sota el lema 'Sí al valencià'.

Per la seva banda, el delegat del Govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, va remetre la passada setmana un informe al Ministeri Públic amb les primeres investigacions de la Policia i identificacions. A banda, la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat va presentar a la Fiscalia una denúncia perquè s'investiguessin aquests atacs, que atribueixen a "integrants" del grup ultra Yomus.

Per la seva banda, Moviment contra la Intolerància també va denunciar davant la Fiscalia de delictes d'odi de València aquestes agressions en considerar que poden ser constitutives d'un delicte d'odi per motius ideològics, castigat amb una pena de presó d'un a quatre anys; de lesions, penat de tres a tres anys de presó; d'associació il·lícita, així com d'un altre per impedir el legítim exercici de la llibertat de manifestació, penat de dos a tres anys si es cometen amb violència.