Ja és coneguda la frase que l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso va dir a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz sobre la sanitat catalana. Ara, el famós "els hem destrossat el sistema sanitari" ha evolucionat curiosament. 

Probablement l'objectiu de les converses entre De Alfonso i Jorge Fernández​ era asfixiar la sanitat catalana per atacar el procés, però ara que s'ha conegut la notícia que l'Hospital de la Vall d'Hebron va fer 10 transplantaments en 24 hores, el PP s'enorgulleix i se n'atribueix els mèrits.

El Vall d'Hebron és un hospital públic i forma part de l'Institut Català de Salut. Però ara que, a banda de ser líder en transplantaments, es troba entre les primeres posicions del rànquing dels millors hospitals de l'Estat espanyol, el govern de Mariano Rajoy ha oblidat les converses entre De Alfonso i Jorge Fernández i ha felicitat l'hospital posant de manifest que "ens hem de sentir orgullosos del nostre Sistema Nacional de Salut (SNS)". La primera a sortir a felicitar l'hospital va ser la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat

Minuts després, va començar a rebre crítiques dels tuitaires. Crítiques que feien referència a les retallades i les llistes d'espera, però també a la qüestió política amb Catalunya.

La ministra no va rebre la pitjor part dels comentaris. Una hora més tard, el president del govern espanyol també mostrava el seu orgull pels "magnífics professionals del Sistema Nacional de Salut (SNS)".

L'SNS és l'ens que engloba els serveis de salut de tot l'Estat, però, des del 2002, la Constitució inclou al seu article 12 que "totes les Comunitats Autònomes han assumit les funcions que venia exercint i els serveis que venia prestant l'Institut Nacional de Salut, la qual cosa suposa una descentralització completa de l'assistència sanitària del Sistema Nacional de Salut".

I és aquí, a la felicitació de Rajoy, on va tornar a resorgir l'Operació Catalunya i les converses entre De Alfonso i Jorge Fernández. "Recordi felicitar Jorge Fernández pel seu suport infinit a la sanitat catalana", li retreia un usuari.

Un altre també li retreia que el fet que l'Hospital Vall d'Hebron hagi aconseguit aquest mèrit "no és gràcies a Jorge Fernández ni al PP".

També li han recordat que "l'Operació Catalunya contra la sanitat no ho ha facilitat".

Altres han etzibat que "no tregui pit" sobre aquesta qüestió perquè si la sanitat catalana ha tirat endavant ha estat "malgrat vosaltres".