Després que ahir sortís a la llum la intenció del govern de Mariano Rajoy d'aturar el referèndum precintant els col·legis electorals, el president del Govern, Carles Puigdemont, no s'ha pogut estar d'ironitzar amb la metàfora que va portar el regidor de la CUP Joan Coma a l'Audiència Nacional i l'ha plasmat sota el hashtag #OperacióPrecinte.

"Ja ho hem entès: per fer una truita s'han de desprecintar els ous", va escriure el president al seu compte de Twitter, un missatge que més tard va ser compartit per altres personalitats i usuaris de la xarxa social.

L'escrit de Puigdemont ha rebut milers de retuits i m'agrada, però també ha rebut preguntes diverses i diferents crítiques. Alguns li preguntaven si ja té els funcionaris suficients per desprecintar el que precintaran.

També li han retret que no serà ell qui vagi a desprecintar els col·legis.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha comparat aquesta situació amb els casos de corrupció d'alguns excàrrecs del PP i ha deixat anar: "Jo sóc d'un país que trenca precintes i no discs durs".

El periodista Quim Monzó també s'ha agafat a la metàfora i ha piulat: "Em fico al sobre i em precinto".

A més, diferents usuaris han aprofitat el hashtag de Puigdemont per ironitzar sobre el govern espanyol i sobre les diferents pífies de Rajoy. "Som precintes i tenim éssers humans", bromejava una noia agafant-se a la relliscada del president espanyol del febrer de l'any passat.

La pífia sobre "és l'alcalde el que vol que siguin els veïns l'alcalde" també ha tingut el seu moment de glòria a Twitter.

Altres han aprofitat per adaptar-ho a un embarbussament.