Tot i ser festiu a l'Estat espanyol, en commemoració del dia de la Hispanitat, no ho és a les delegacions de la Generalitat a l'estranger. El calendari d'aquestes oficines a l'exterior regeixen per les festes locals de les ciutats on viuen i, per tant, avui no fan festa. No se li escapa a ningú, però, que també hi influeix el motiu pel qual se celebra aquesta festivitat.

Així doncs, les delegacions catalanes, des de la de Brussel·les fins a la austríaca o a la dels Estats Units, estan obertes avui i treballen amb normalitat. Ahir al vespre així ho anunciava la delegació a Viena per Twitter, i també ho ha explicat el mateix representant permanent del Govern a la Unió Europea, Amadeu Altafaj, a El Nacional, que ha assegurat que l'any passat ja es va fer així.

A hores d'ara, la de França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit i Brussel·les ja estan obertes, mentre que la dels Estats Units ho farà a les tres de la tarda hora catalana, degut al canvi horari que hi ha entre països. La única de la que encara no es té constància de si obre i a quina hora ho farà és la de Portugal, que va obrir les seves portes a Lisboa fa un mes.

Recepcions a les ambaixades

Tot i estar fora de l'Estat, les ambaixades espanyoles no treballen amb normalitat en un dia com avui, ja que també aprofiten per celebrar el Dia de la Hispanitat. Així doncs, i amb motiu del 12 d'octubre les ambaixades espanyoles a l'exterior organitzen recepcions a les seves seus.

Segons ha pogut saber El Nacional, a aquestes recepcions s'hi conviden diverses personalitats, entre els quals hi ha els representants catalans a l'estranger, tot i que no tots hi assistiran.

El Govern es va reunir fa uns dies amb els seus representants a l'exterior per decidir si hi assistien o no. Finalment, es va decidir que hi anessin. No ho faran, però, la de Brussel·les i la de París, qui tenen un manifest mal tracte entre ambaixada i representació.