El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, afirma que el seguiment de la, segons el seu parer, "mal anomenada vaga general" a Catalunya és "mínim" i "pràcticament inexistent" i es redueix a "actes vandàlics" que estan perjudicant el funcionament dels serveis públics: "Seguiment mínim però dany màxim", ha censurat.

Qüestionat durant una visita a Renedo de Piélagos pels talls en carreteres, vies ferroviàries i també en aeroports, com el de Girona, De la Serna ha opinat que allò d'aquest dimecres a Catalunya "no és una vaga general" sinó "actes vandàlics" que estan generant "nombrosos danys", "retards importants" i afectant el normal funcionament dels serveis mínims.

"Hi ha actes que res han de veure amb la celebració d'una vaga i, per tant, seguiment mínim però dany màxim que era el que es perseguia amb el dia d'avui per part de les persones que de forma tan irresponsable estan emprenent els talls", ha dit el ministre.

Mal als catalans

El titular de Foment ha reconegut que els "retards són importants" i s'estan produint "en diversos punts de la xarxa". Segons ha detallat, en el cas de les Rodalies de Catalunya s'estan veient afectades la R1 a la zona de Mataró i la R4 en l'entorn de Montcada i Reixac, a més d'altres línies.

A més, ha assenyalat que s'ha aconseguit "obstaculitzar" l'alta velocitat en Girona i l'accés viari al seu aeroport, on segons ha assenyalat, hi ha dos vols pendents de veure si es pot alliberar aquests accessos. Davant d'aquesta situació, De la Serna ha explicat que s'està realitzant un "seguiment màxim" i intentat des de la normalitat "més important possible" el restituir "com més aviat millor" el funcionament ordinari dels serveis afectats.

"L'únic que estan aconseguint aquestes persones és generar un mal als mateixos catalans però vist això aquest havia de ser l'objectiu últim de la mal anomenada vaga", ha asseverat.