La magistrada que instrueix la querella contra els membres del Govern de la Generalitat pel referèndum ha citat a declarar com a testimonis els fabricants d'urnes. Són els que es van presentar al concurs públic que va convocar la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que també està investigada en la causa.

Habitualment, en una querella, primer se cita els imputats, però Mercedes Armas va a un ritme molt diferent, pràcticament oposat al de la Fiscalia.

La magistrada comença les citacions per la primera querella. Ella instrueix dues que s'han unificat: la primera contra Borràs i la segona contra la resta de membres del Govern.

Per aquest motiu primer cita els fabricants d'urnes que es van presentar al concurs que va quedar desert. També estan citats alts càrrecs del Govern.

Els primers a declarar són Carlos Aliu i Francesc Xavier Andreu. Són els fabricants d'urnes i estan citats l'11 d'octubre.

El dia 16 estan citats Meritxell Masó Carbó, secretària general de Governació; Xavier Uriós, director general d’Afers Contenciosos del Gabinet Jurídic de la Generalitat; Montserrat Bonastre, representant de la Intervenció General; Carles Sala Roca, secretari d'Habitatge; Joaquim Ferrer Tamayo, secretari d'administracions locals, i Esther Obach Medrano, secretària d'administració i funció pública.