El debat de primàries del PSOE –fins al moment, l'únic celebrat– ha deixat diverses frases per al record, entre els tres candidats:

1. Susana Díaz, a Pedro Sánchez: "No menteixis, carinyo", això ha vingut com a conseqüència que l'exsecretari general afirmés que hi havia contradiccions en el discurs de la presidenta andalusa, en relació amb Catalunya.

2. Patxi López, a Pedro Sánchez: "Què és una "nació" per tu, Pedro?", l'exdirigent socialista li ha replicat que és un conjunt de ciutadans que compartien sentiments "culturals, històrics i lingüístics" diferenciats.

3. Susana Díaz, a Pedro Sánchez: "El teu problema no sóc jo, el teu problema ets tu", ha dit l'andalusa en relació que Sánchez hauria estat deixat de banda per part dels expresidents Felipe González, José Luis Rodríguez Zapatero, i també, per part de personalitats del seu equip anterior.

4. Susana Díaz, a Pedro Sánchez: "El PP ximple no és i masoquista tampoc. Sap perfectament el PSOE que no li convé”, s'ha defensat la primera, sobre les acusacions del segon sobre que hi hauria un PSOE amb qui els populars se sentirien més còmodes.

5. Pedro Sánchez, a Susana Díaz: "No sóc president perquè Pablo Iglesias no ho va acceptar, altres van donar la presidència al PP", ha insistit el primer, en al·lusió que el PSOE es va abstenir perquè governés Mariano Rajoy.

6. Pedro Sánchez, a Patxi López: "Respecto que diumenge hi hagi una papereta amb el teu nom, però sàpigues que les teves idees estan en aquest projecte", ha exposat l'exsecretari general, després que López rebutgés integrar-se en la seva candidatura. 

7. Patxi López, a Pedro Sánchez: "Em sembla molt bé que si no tens idees, agafis les meves", ha respost el primer, després de la frase anterior (6).

8. Susana Díaz, a Pedro Sánchez: "Canvies d'opinió en funció del teu interès, no pots tenir 17 visions d'Espanya", ha insistit la presidenta d'Andalusia sobre que l'exlíder havia virat cap al discurs de "nació de nacions" culturals i la plurinacionalitat.

9. Pedro Sánchez, a Susana Díaz:  "Jo no dic que t'hagis dretitzat per pactar amb Ciutadans", s'ha vantat el madrileny sobre les acusacions de Díaz que Sánchez havia fet "cops de volant" perquè primer havia intentat pactar amb la formació taronja, i després, amb Podemos.

10. Susana Díaz, a Pedro Sánchez: "Si el PSOE no remunta electoralment, jo marxaré sense fer soroll", ha estat la indirecta de la candidata, al seu arxienemic, després que passés dels 90 escons al 20 de desembre, als 85 del juny del 2016.