L'empresari Francisco Javier de la Rosa s'ha acollit aquesta tarda al dret a no contestar en la seva compareixença en la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya. Segons el compareixent, els seus advocats li han aconsellat no respondre cap pregunta, perquè ja ha declarat davant de l'Audiència Nacional. Un De la Rosa tens i seriós ha emplaçat els diputats a llegir la seva declaració quan s'aixequi el secret de sumari.

Poques paraules han sortit de la seva boca, en diverses vegades ha negat amb el cap, s'ha mostrat sorprès per les preguntes o ha reiterat que el cas està judicialitzat i que declina contestar. Això sí, De la Rosa ha volgut assegurar que l'exalcalde Xavier Trias "té tota la raó" en el que va declarar fa cosa d'una setmana a la mateixa Comissió. Segons De la Rosa, Trias és una "excel·lent persona, honesta" i ha afirmat que "té tota la raó". En la seva compareixença, Trias va denunciar que l'Estat estava al darrere la publicació d'un compte fals seu a Suïssa al diari El Mundo l'any 2014 i que s'havia fet amb la finalitat política de perjudicar-lo pel procés sobiranista.

Ha declinat, però, respondre com va conèixer el petit Nicolás, o al comissari José Manuel VillarejoTampoc ha comentat quina implicació té amb l'Operació Catalunya, o si va pactar amb Villarejo immunitat a canvi d'informació dels Pujol, tal com va assegurar el diari Público. "No conec el diari ni la periodista", ha defensat.  Això sí, també ha deixat anar que, tal com ja ha declarat davant del jutge, que no ha cobrat diners dels "fons reservats" de l'Estat.

De la Rosa també ha saltat quan el diputat Albano Dante Fachin (CSQP) li ha preguntat si havia vist el programa Salvados, on aquest diumenge es va entrevistar al comissari Villarejo. L'empresari ha negat haver vist el programa, on es va revelar una conversa entre De la Rosa i Villarejo, on afirmava que una persona de CDC l'havia "sacsejat". Un De la Rosa amb posat sorprès ha assegurat que "ningú m'ha sacsejat", tot i que ha evitat contestar de quin polític es tractava. 

Pel que fa als diputats assistents a la comissió (JxSí, Cs, CSQP i la CUP) han denunciat la poca col·laboració del compareixent i han denunciat que no totes les preguntes a les quals ha declinat respondre estaven judicialitzades.