El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha acusat el president Carles Puigdemont d'estar realitzant una farsa. Pel ministre, l'última compareixença del president a Bèlgica ha estat una "pantomima" i li ha demanat que compleixi amb la legalitat espanyola. 

"Jo crec que tot el que ha estat fent el senyor Puigdemont és una pantomima i en última instància el que posa de manifest és la farsa de tot el que està fent". Així ho ha explicat De Guindos quan ha arribat a la reunió de ministres d'Economia i Finances de l'eurozona.

D'altra banda, també ha estat molt contundent amb els deures del president de la Generalitat i l'obligació que té amb la legalitat de l'Estat. "Li diria evidentment que compleixi amb la legalitat espanyola, que és la més rellevant en el seu cas", ha explicat. En aquesta línia, el ministre d'Economia s'ha mostrat confiat en la importància de la separació de poders, l'estat de dret i el compliment de la legalitat, ja que, segons ell, és el que ha de "garantir la convivència futura de tots". 

Per últim, pel que fa a les declaracions que va realitzar l'exministre belga i socialista, Elio di Rupo, que va titllar el comportament del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de "franquista autoritari", ha dit que no farà "cap tipus de comentaris sobre tercers".