El cap de l'oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, va facilitar l'accés del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, als comptes a Suïssa de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. De Alfonso li va donar al ministre un document que justificava el rastreig dels comptes de Trias a altres països per part del Sepblac (Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries). Aquest document és important perquè si no, és il·legal rastrejar els comptes sense una ordre judicial. Els suposats comptes de Trias van resultar no existir, malgrat la publicació en alguns mitjans de comunicació.

Així ho confirmen les noves converses publicades per Público entre el ministre de l'Interior i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, que també demostren que hi va haver unes 200 trucades telefòniques entre la cúpula policial i els experiodistes d'El Mundo que van acabar publicant els falsos dossiers contra Trias. 

També contra Pablo Iglesias

Les converses també demostren que dels contactes en va sortir "l'informe PISA" fabricat per desacreditar Pablo Iglesias. Segons les informacions, la cobertura legal que va servir per espiar els comptes de Trias no va servir en el cas del podemita, que va ser espiat sense cobertura legal. 

Així van trobar el compte de Bèlgica, en el qual cobrava el sou del Parlament Europeu, i també altres empreses lligades a 360 Global Media, productora de Fort Apache que li pagava 700 euros per dirigir i presentar cada un d'aquests programes de debat.

Els àudios filtrats