Absolutament ningú al món no simpatitza amb el que està fent el Govern. Així ho assegura el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, en una entrevista publicada aquest diumenge al diari ABC. Preguntat sobre si ha percebut cap tipus de simpatia d'algun país cap a les pretensions de la Generalitat, Dastis respon: "Pel que jo he vist i les informacions que rebo, cap autoritat de cap país no hi mostra cap simpatia". Tampoc d'organismes internacionals. "Que jo en sigui conscient", afegeix.

En la mateixa conversa, el ministre d'Afers Exteriors critica que des del Govern "continuen intentant, de manera malintencionada, obtenir suports d'algunes organitzacions de manera que no s'adonin del que estan fent". Tanmateix, diu, "els resultats sempre han estat negatius" per a la Generalitat.

Quan els seus homòlegs d'altres països li pregunten per aquest assumpte, Alfonso Dastis afirma que "alguna vegada em pregunten què passarà a Catalunya l'1 d'octubre i jo els dic que no hi haurà referèndum". El ministre es mostra intranquil perquè la incertesa a Catalunya pugui perjudicar la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament.

"Esperem que no, però no hi ha cap dubte que hi ha altres candidats que poden tractar d'explotar totes les debilitats reals o percebudes", afirma Dastis, que afegeix: "Perquè, encara que la pretensió de la Generalitat no tindrà èxit, no és descartable que algú, de manera indirecta, faci planar el dubte sobre el futur de Catalunya".