El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, Alfonso Dastis, ha afirmat que "si es confirmen les tendències" i Emmanuel Macron guanya la segona volta de les eleccions presidencials franceses "és una bona notícia perquè el senyor Macron té un projecte per a Europa que és el que més s'assembla al què té el Govern espanyol".

Dastis ho ha explicat en declaracions a Cadena Ser, després de deixar clar que "cal ser prudent" perquè només s'ha celebrat la primera volta i l'elecció del president francès és competència dels ciutadans d'aquest país, de manera que el Govern espanyol "accepta qualsevol resultat".

El pròxim president de la República francesa serà, o bé el centrista independent Emmanuel Macron, que va obtenir un 23,75 per cent dels vots en la primera volta d'aquest diumenge, o bé la ultradretana Marine Le Pen, que va assolir el 21,53 per cent.

Fora de la cursa han quedat el conservador i candidat dels Republicans, François Fillon, amb un 19,91 per cent dels vots; l'esquerrà Jean-Luc Mélenchon, amb un 19,6 per cent i, molt per darrere, el candidat socialista Benoît Hamon (6,35 per cent).

No obstant això, Dastis no ha volgut analitzar els resultats com un final del bipartidisme clàssic i ha cridat a esperar a les eleccions legislatives abans de treure conclusions, especialment pel que fa als Republicans, el partit conservador francès.