La diputada de la CUP Gabriela Serra ha celebrat aquest dimecres que a Catalunya s’estigui celebrant una jornada de vaga general en protesta per l’empresonament del Govern i per les actuacions impulsades per l’executiu espanyol. A més, ha avisat que després d’aquesta aturada, ha quedat clar que els catalans no volen que l’assoliment de la independència s’aturi. “Vam dir que per cada un, en sortiríem 10; que per cada 10 que n’agafessin, en sortiríem 100; i per cada 100, en sortiríem 1.000; i després, tot el poble. I avui ha sortit tot el poble”, ha dit, tot afirmant que “això és el que a Madrid no entenen, que això nostre no ha estat un cop d’aire ni un rampell de voler la llibertat, que això porta molts anys covant-se i treballant-se, i ara ho hem aconseguit i no farem cap pas enrere”.

Serra ha afirmat que el procés i les protestes com la d’aquest dimecres “no va de països ni de banderes, sinó que va d’un poble que ha pres una decisió i l'1-O va deixar-la meridianament clara”. En aquest sentit, ha celebrat les mobilitzacions i ha cridat a participar en els actes que queden convocats arreu de Catalunya. 


D’altra banda, de cara al 21-D i després de descartar-se la possibilitat d’una candidatura unitària de tot l’independentisme, la diputada assegura que la CUP “entoma les eleccions de la millor manera possible”. “Les eleccions són un tràngol. Són unes eleccions il·legítimes, amb un país, un Govern i un Parlament no només intervinguts sinó destituïts. I això no ha passat a cap país democràtic. Aquestes eleccions no mereixen cap respecte ni cap reconeixement”, ha assegurat, tot recordant que el cap de setmana la CUP decidirà en assemblea com participa en el 21 de desembre.