La CUP guanya —parcialment— la partida a RTVE per l’emissió d’un espot electoral en el primer dia de campanya.

Els anticapitalistes van denunciar, primer a Twitter i després davant la Junta Electoral, la televisió pública espanyola per negar-se a emetre un anunci que la CUP va cedir a favor de l’alliberament dels presos polítics.

Ara la Junta Electoral ha anunciat que estima “part” de la denúncia, i que per tant RTVE haurà d’emetre un anunci addicional de la CUP en “el mateix mitjà, la mateixa o equivalent franja horària i la mateixa durada que la que ha omès".

L’anunci s’hauria d’haver emès a La 1 el passat 5 de desembre a les 22 hores, és a dir, en prime time.

L’anunci pels presos que la CUP volia que s’emetés el primer dia de campanya —així ho va fer TV3— era diferent de l’espot de campanya, que ve a ser un manual sobre com construir la República. Cal veure ara si els anticapitalistes emeten l’anunci pels presos, o aprofitaran per exposar una versió de l’espot oficial.

De moment, l'única a reaccionar ha estat l'exdiputada cupaire Mireia Vehí, que ha afirmat que se senten "sorpresos" que se'ls doni la raó, però és que "no hi havia més marge". Així, ha criticat que TVE fes "de jutge i part" triant no emetre un espai electoral "sense tenir la competència per fer-ho".

La Junta Electoral també ha instat RTVE a "respectar d'ara en endavant els principis recollits en l'article 66.1 de la LOREG, i en particular el de neutralitat".