La CUP ha denunciat la creació d’una plataforma policial d’extrema dreta amb representants de Mossos, Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Guàrdia Civil que té per objectiu assetjar l’òrbita de l’esquerra independentista catalana i l’òrbita de Podemos, a Madrid. En una roda de premsa a Barcelona, la diputada Anna Gabriel ha explicat que el sindicat es va constituir a Madrid en una reunió el passat 24 de novembre.

Gabriel ha exigit a la Conselleria d’Interior que estigui “amatent” a les actituds “amenaçadores” d’aquest grup i ha advertit la conselleria i la resta de partits polítics que “estan en silenci” que si les amenaces passen als fets, en seran còmplices.

"Aquestes coses sabem com comencen però no com poden acabar. Si passa alguna cosa, responsabilitzarem la Conselleria d'Interior", ha avisat la diputada.

L'esquerra independentista ha acusat "la cúpula sindical d'un determinat sector" del cos dels Mossos d'Esquadra d'"atiar el discurs de l'odi" i de tenir un model policial "inquisitorial".

A més, reclama a la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació que analitzi la manifestació convocada per diversos cossos policials el dia 17 a Barcelona per la possible presència de persones d'extrema-dreta.

Gabriel ha conclòs que “al problema de la Brigada mòbil i d’informació ara s’hi suma un programa polític: la consolidació d’un sindicat policial ultra que ataca políticament”.

Per tot això, els cupaires demanen “depurar amb mà de ferro els agents que hagin participat en episodis de vulneració de drets humans i apel·len directament l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Jordi Jané