Ja és oficial, Quim Arrufat i Lluc Salellas lideren la nova direcció de la CUP. Després de quatre dies de votació -del 30 de juliol al 4 d'agost-, la CUP ja té nou secretariat nacional amb un 76,23% dels vots a favor, 837 vots del total de 1.098 militants que hi han participat -un 63,18% de la militància amb dret a vot-. Del 23,77% dels vots que no han anat a parar al nou secretariat, 239 han estat en blanc, mentre que s'han registrat 22 vots nuls. 

Els 15 membres del nou secretariat nacional seran Quim Arrufat (Vilanova i la Geltrú), Natàlia Sànchez (Figueres), Lluc Salellas (Girona), Núria Gilbert (Sant Cugat del Vallès), Dani Corpas (Sant Celoni), Anna Gabaldà (Sant Pere de Ribes), Juanma Rojas (La Garriga), Elisabet Punset (Sant Hilari Sacalm), Eduardo Càliz (Barcelona), Aida Sanuy (Alpicat), Ricard Torné (Olot), Laura Rafecas (Subirats), Xevi Generó (Manlleu), Albert Serrats (Bordils) i Òscar Simón (Barcelona).

Xevi Generó, Laura Rafecas i Òscar Simón repeteixen mandat després d'haver estat aquest últim any en el secretariat sortint. 

Votació electrònica 

Sota el lema 'Embranzida', l'elecció del nou secretariat de la CUP s'ha fet a través d'una votació electrònica, com s'havia acordat a l'última assemblea cupaire el passat 22 de maig a Esparreguera.

Les condicions que es van acordar llavors van ser que les candidatures que s'havien de presentar havien d'estar formades per 11 persones amb un mínim d'un 40% de dones, mentre que també calien candidatures individuals per arribar als 15 membres que ha de tenir el nou secretariat.

Comiat...

El secretariat sortint no s'ha pogut estar d'escriure una carta de comiat a la militància, en què recorda que fa poc més d'un any que sortia escollit, que era la primera vegada que la militància votava per això i anima a "continuar avançant en la construcció d'objectius comuns".

També aprofiten per agrair la tasca dels llavors diputats cupaires David Fernàndez, Isabel Vallet i Quim Arrufat -ara, membre del nou secretariat-, fent un repàs a l'evolució de la situació política d'aquest darrer any i assegurant que la CUP "ha passat a ser un agent polític determinant al Parlament en el camí cap a l'alliberament nacional i social en aquesta part de la nació".

Però a la carta, no només parlen dels reptes aconseguits, sinó que aprofiten -també- per fer autocrítica en relació a les discrepàncies internes que s'han produït aquests últims mesos dins la formació anticapitalista, que ha comportat, fins i tot, la dimissió de diferents membres de la direcció.

Tanmateix, però, i després dels resultats ajustats de l'assemblea per la no investidura d'Artur Mas, així com per la no aprovació dels pressupostos- es ratifiquen en la "importància" que la "força" de la formació recau en la militància que és, precisament, qui "fa de la CUP un projecte humanament immens i políticament transformador".

...i felicitacions

Diferents dirigents de la CUP han volgut felicitar el nou secretariat a través de Twitter. Alguns, com la diputada Eulàlia Reguant els ha enviat "molta força".

Altres, com la seva companya -també diputada- Anna Gabriel, han qualificat el nou secretariat d'"honest, intel·ligent i entuasiasta".

La diputada Mireia Boya ha posat de relleu que ara tenen una "gran feinada" per endavant.

Un dels membres del nou secretariat Lluc Salellas ha volgut mostrar tot el seu agraïment "per la confiança generosa que ens heu fet", i ha mostrat la seva alegria assegurant que "és un bon inici".

Què fa el secretariat?

El secretariat coordina la gestió pública de la CUP desenvolupant i executant els acords que sorgeixen tant de les assemblees nacionals, com dels consells polítics i s'ocupa de les relacions polítiques dels cupaires. També és l'òrgan que, en cas d'urgència, pren decisions polítiques entre les reunions del consell polític, que, després, hauran de ser igualment ratificades per aquests últims.