La CUP de Sabadell ha iniciat la campanya electoral fent un homenatge a les víctimes de la violència policial de l’1-O i en detriment de Joan Oliu, pare de l’actual president del Banc Sabadell Josep Oliu.

Els cupaires han arrencat la placa de la plaça Joan Oliu, i l'han rebatejada en record de l’1-O. "A les víctimes de la repressió exercida pel govern espanyol la tardor del 2017”, diu el nou text.

La placa dedicada al difunt banquer -que, com el seu fill, va arribar a la presidència del Banc Sabadell- serà enviada a Alacant, on l’entitat va traslladar la seva seu social abans de la suposada declaració d’independència del 10 d’octubre, que es va acabar endarrerint al dia 27 del mateix mes.

El representant cupaire Xavier Pellicer ha compartit l’acció a Twitter, on ha desitjat “bon vent i barca nova als Olius i companyia”, que ha considerat que “ens volen de genolls”. De la mateixa manera, ha emplaçat la ciutadania a seguir lluitant “dempeus” -l’eslògan de la CUP pel 21-D- per la República.

Joan Oliu i Pich (Sabadell, 1921 – l’Hospitalet de Llobregat, 1998) va ser conseller director general del Banc Sabadell des de 1977 fins a 1990, pel qual va rebre la Creu de Sant Jordi un any després de deixar el càrrec. Des de 2001, a més, té una plaça dedicada a la seva figura en la seva ciutat natal.