El consell polític i grup d'acció parlamentària de la CUP s'han reunit aquest matí i ha ratificat la seva aposta pel referèndum d'autodeterminació i el procés constituent. La formació no ha concretat quina és la seva posició sobre els pressupostos de la Generalitat, l'aprovació dels quals depèn del seu suport.

Amb un ampli consens, els representants de la CUP han validat l'estratègia plantejada pel Secretariat Nacional i el Grup Parlamentari que prioritza com a instruments per assolir la independència de Catalunya el referèndum d'autodeterminació i el procés constituent.  Els cupaires també han marcat les bases de cara al debat de política General i asseguren que "continuen treballant l'estratègia dels pressupostos", sense més detalls.

A quatre dies de la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la reunió d'aquest dissabte buscava ratificar la decisió de donar-li suport, que va avançar la portaveu parlamentària de la formació, Anna Gabriel. La posició de la CUP en aquest ple va ser debatuda prèviament en assemblees territorials. 

El secretariat nacional de la CUP, d’acord amb el grup parlamentari de la CUP-Crida Constituent, havia convocat per avui un consell polític i grup d’acció parlamentària amb l’objectiu de debatre i ratificar l’estratègia institucional al Parlament per “exhaurir la legislatura garantint el dret a l’autodeterminació de Catalunya”.

Referèndum, unilateralitat i desobediència

A expenses de la qüestió de confiança, el debat ha girat entorn dels reptes que es presenten en els propers mesos i com aquests poden servir per "verificar la predisposició del Govern per culminar el procés", ja que, tal com van recordar des de la CUP, aquest és l’objectiu amb el qual va iniciar-se la legislatura.

La reunió s'ha celebrat després de les assemblees territorials de la setmana passada i d’abans de l'estiu i arran del desplegament dels acords presos a l'assemblea nacional d'Esparreguera que giren al voltant dels eixos referèndum, unilateralitat i desobediència.