La CUP-Crida Constituent ja està treballant per una campanya pel en el referèndum d'independència previst per al setembre del 2017. El llançament de la campanya dels anticapitalistes es farà durant el mes de febrer. Però a més a més de promoure el , l'objectiu dels cupaires és garantir que el referèndum se celebri, segons ha declarat el portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat

La campanya busca una imatge senzilla i transversal que juga amb els colors de les lluites dels moviments socials per defensar que la nova república ha de ser una oportunitat per construir una república millor. "Més lliure, més democràtica, més social, feminista i ecologista", segons ha informat la CUP en un comunicat.

Arrufat: "Fer-lo i guanyar-lo"

"Hem començat a treballar la campanya i volem llançar-la com més aviat millor per mobilitzar la població pel , però també per assegurar que la celebració del referèndum sigui indiscutible de totes, totes. Només la força del carrer ho farà possible: fer-lo i guanyar-lo”, ha afirmat Arrufat.

L'anunci de la campanya de la CUP arriba 24 hores abans que se celebri al Parlament la cimera sobre el referèndum a la qual el Govern ha convocat les organitzacions i entitats signants del pacte nacional pel dret a decidir. Per part de la CUP hi assistiran les diputades Anna Gabriel i Mireia Boya.