La comissió d'Afers Socials i Famílies i la deTreball han permès aquest dijous tramitar el pressupost per al departament que dirigeix Dolors Bassa, que preveu una dotació de 2.872 MEUR, amb un augment de 279 MEUR respecte al 2015 (un 10,8% més). Els vots dels grups parlamentaris de JxSí i la CUP han permès superar el tràmit en rebutjar les esmenes a la totalitat presentades per C's, PSC, CSQP i PPC.

Bassa ha defensat que "la voluntat del departament no és només revertir les retallades i potenciar la inversió social, sinó assentar les bases d'unes polítiques transformades que vagin més enllà de les cobertures de l'emergència i l'assistencialisme". Tots els grups de l'oposició han carregat contra els pressupostos, que han qualificat de "continuistes", però la CUP ha justificat el seu vot per obrir el "debat social".

Els números presentats per Bassa en comissió parlamentària representen el 13,9% del pressupost global del Govern. La despesa social incrementa en 2,9 punts el pes en el conjunt del pressupost i se situa en el 74,7%. La consellera ha assegurat que aquests comptes han de "servir per avançar cap a un país més just, amb un nou estat del benestar, i un país amb més i millor feina, amb una economia al servei de les persones". 

Bassa ha exposat que la lluita contra la pobresa, la promoció de l'autonomia personal, l'atenció a la infància i la promoció de més i millor ocupació són les línies mestres del departament, així com la voluntat d'avançar en el canvi de la Renda Mínima d'Inserció a una renda garantida de ciutadania. 

Tots els grups de l'oposició han carregat contra els pressupostos, que han qualificat de "continuistes", però la CUP ha justificat el seu vot per obrir el "debat social".