La CUP ha anunciat manifestacions arreu del territori aquest dilluns a les 20.00 hores en protesta per les dues detencions dels acusats de cremar fotografies del Rei durant la Diada de l’esquerra independentista l’11 de setembre del 2016.

Aquest matí s'han produït dos arrestos i es podrien fer extensibles a cinc en les pròximes hores. Els Mossos d'Esquadra han detingut Jordi Almiñana i Aitor Blanc, dos dels cinc acusats que van negar-se a declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional.

Les primeres reaccions a les xarxes socials de membres de la CUP han estat molt crítiques amb l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra. Tal com va passar amb l’arrest de l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, molts membres de la formació anticapitalista han mostrat el seu enuig.

La mateixa Venturós ho ha valorat de “complicitat” de la Conselleria d’Interior i els cossos policials amb l’Estat. I la diputada Eulàlia Reguant ha deixat entreveure la seva crítica als Mossos i ha considerat que han actuat amb “celeritat” després de rebre l’ordre d’arrest de l’Audiència Nacional.