Malgrat les comunicacions fetes, cap resposta. La CUP ha denunciat que tant la Junta Electoral com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'han "inhibit" davant la concentració que diverses organitzacions d'extrema dreta han convocat aquest dissabte al migdia davant la seva seu nacional. Allà estarà reunit el Consell Polític del partit, tancant el seu programa electoral. Enfront d'aquesta inacció, els anticapitalistes han demanat als seus militants que s'hi concentrin de forma pacífica.

Aquest dimecres, mitjançant dos escrits, la formació anticapitalista va posar en coneixement de la Junta Electoral de Barcelona i del Departament d'Interior la convocatòria de la concentració per part d'organitzacions ultres, com Somatemps o Por España me atrevo, perquè actués.

"Tant la Junta Electoral espanyola com el TSJC s’han negat a prohibir la concentració feixista i han traslladat la responsabilitat al Departament d’Interior, que actualment es troba en mans del Govern espanyol arran de l’aplicació del 155", denuncia el partit de l'esquerra independentista en un comunicat aquest divendres. "Tot i la insistència dels advocats de la CUP davant d’Interior, i a poques hores de la concentració feixista, els Mossos encara no han fet cap informe sobre la situació", afegeixen.

En aquest context, des de la CUP han fet una crida a la seva militància per "fer un cordó davant la seu" per "garantir que els representants del Consell Polític es puguin reunir per tancar el programa electoral del 21 de desembre". El número 5 de la llista per Barcelona, Jordi Salvia, ha lamentat que "la Junta Electoral i el TSJC ens deixen en absoluta indefensió".

Segons l'excap de premsa de la CUP, es troben "davant la segona part del 20 de setembre", quan la Policia Nacional espanyola va encerclar la seva seu durant set hores, volent entrar sense ordre de registre. "Aquell cop l'Estat pretenia assaltar de forma il·legal la nostra seu de la mà de la Policia Nacional espanyola i aquest cop venen de la mà de l’extrema dreta. Els rebrem com llavors, de forma calmada i pacifica, però dempeus i decidits a no deixar-nos intimidar", ha sostingut.

Per altra banda, l'equip jurídic del partit de l'esquerra independentista també estudia la possibilitat d'impugnar la composició de la Junta Electoral. Considera que està actuant "de part" amb resolucions "on es prohibeix que un grup de jubilats es pugui concentrar a Reus per demanar la llibertat dels presoners polítics, imposant a TV3 un nou llibre d’estil, fent retirar pancartes on es demana 'democràcia' o perseguint el color groc, mentre s’inhibeixen davant de les amenaces de l’extrema dreta davant d’una seu d’un partit independentista".