La CUP ha denunciat davant la Mesa del Parlament que en les sessions plenàries és objecte d'"increpacions, acusacions, desqualificacions i insults" continuats i sistemàtics per part de diputats de Cs i el PP.  A més, el diputat de la CUP Benet Salellas ha denunciat l'existència d'una "estratègia molt clara del PP i l’aparell de l’Estat per intentar desfigurar la imatge de la CUP i vincular-la amb violència i desordre". A parer seu, l'objectiu és "construir un escenari que en un futur permeti establir accions fins i tot legals o judicials contra la CUP”. “Ens fa sospitar que hi ha una voluntat del govern de Madrid de criminalitzar la CUP per via aquestes clavegueres de l’Estat i esborrar-la del mapa per vies no democràtiques”, ha advertit.

Per això, la CUP ha fet arribar formalment a l'òrgan recotr de la Cambra catalana un escrit per alertar que Cs i PP tenen una "clara intenció de crear un clima de criminalització" del moviment anticapitalista. La CUP vincula l'actitud de Cs i "molt especial i rotundament la del PP" a una estratègia de l'Estat contra l'esquerra independentista, i avisa que no descarta emprendre iniciatives polítiques per frenar-la.

Així mateix, defensa que està actuant democràtica i legítimament sobre la base dels seus objectius i plantejaments polítics, i amb el "convenciment ferm" que actua d'acord amb el mandat electoral sorgit dels comicis del 27 de setembre del 2015. "La CUP continuarà treballant de forma democràtica, incansable, constant i, si és necessari, desobedient amb lleis i institucions que considera injustes", ha avisat.

Organització violenta

En l'escrit a la Mesa, la CUP fa èmfasi en les "greus afirmacions" de diputats del PP que en l'últim ple van qualificar els cupaires d'organització violenta. Assenyala que aquestes acusacions no són noves però estan "adquirint un evident caràcter sistemàtic [...] que denota una clara intenció de crear un clima de criminalització" de l'esquerra independentista.

Al seu parer, Cs i el PP estan duent a terme "la coneguda dolenta pràctica de repetir una mentida mil vegades fins que aquesta es converteix en un rumor amb credibilitat", en el marc d'una estratègia de l'Estat contra la CUP. Per tot això, trasllada a la Mesa la seva inquietud cap a aquestes actituds en els plens del Parlament, que "tenen més cobertura mediàtica que altres convocatòries d'altres òrgans o comissions".