"Proposem a la Mesa la creació d'un protocol de reacció davant l'entrada de la Guàrdia Civil a les institucions perquè tindrem altres casos en els propers mesos". Una setmana després que la Guàrdia Civil entrés al Parlament per recollir informació sobre el diputat no adscrit Germà Gordó -investigat pel cas del 3%- la CUP ha denunciat contundentment la "demofòbia de l'Estat" i ha demanat que les institucions no deixin entrar la Guàrdia Civil.

Segons ha detallat la presidenta de la formació anticapitalista, Mireia Boya, les institucions tenen mecanismes per facilitar la informació requerida per la Guàrdia Civil sense que aquesta faci "cap tipus d'escenificació de poder". "La Guàrdia Civil no ha de venir a fer res al Parlament, no és casa seva i no és benvinguda", ha reblat la diputada.

Durant la seva intervenció, Boya ha denunciat les "mostres d'autoritarisme de l'Estat" exemplificada, no només en l'entrada de la Guàrdia Civil a les institucions, sinó també, segons considera, en la proposta del Govern espanyol de condicionar el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a que la Generalitat no destini ni un euro al referèndum. "Ho denunciem amb tota contundència i en majúscules".