La declaració d’independència ha d’anar seguida de mesures que desenvolupin la República. Així ho ha exigit la diputada de la CUP, Mireia Boya, en una roda de premsa aquest dilluns al Parlament. En aquest sentit, ha recordat que els dimarts es reuneix el Govern, i que demà ho hauria de fer per aprovar els primers decrets. “Volem que faci acció republicana, ja sigui des d’aquí o des de Brussel·les”, ha assegurat.

Per altra banda, Mireia Boya també ha volgut deixar clar que, des de l’esquerra independentista, no acaten ni acataran l’aplicació de l’article 155, i ha demanat “el màxim de desobediència possible”. Les eleccions convocades per Mariano Rajoy el 21-D, ha denunciat, “són il·legítimes, es produeixen en un context de repressió i no es fan en un marc de normalitat democràtica”. És per això que ha demanat als partits sobiranistes que no “avalin” la convocatòria electoral.

“És molt important que cap partit les avali”, ha sostingut la diputada cupaire, que ha dit que des de la CUP no només no les avalaran, sinó que les “confrontaran”. No ha precisat què vol dir “confrontar”. En tot cas, la decisió quedarà en mans de les bases del partit anticapitalista, que debatrà aquest escenari quan toqui. Ha volgut llançar un missatge directament als comuns, a qui també els ha demanat que no les avalin: “Han anat massa ràpid avalant-les. Si ho fan per electoralisme, estan fent un flac favor al país”.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP ha reclamat al Govern que actuï amb “transparència” i “determinació”. També ha demanat a treballadors públics i ajuntaments que, en la mesura de les seves possibilitats, desobeeixin les mesures del 155. Boya ha anunciat que estan treballant en un escenari de mobilització per “defensar la República” i iniciar el procés constituent.