La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha exigit aquest dimarts al Govern que "no dilati més" la compra de les urnes per al referèndum de l'1 d'octubre.

En un acte sobre memòria històrica a Corbera d'Ebre (Terra Alta), Boya ha qualificat de "fantàstic" que el Govern hagi formalitzat l'atribució de les competències en processos electorals al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, perquè lideri els preparatius del referèndum, però ha demanat concrecions. "Estem esperant que hi hagi públicament l'acte administratiu que faci falta" per comprar les urnes, ha assenyalat Boya, per a qui "aquesta història de les urnes està durant massa".

Per altra banda, la diputada anticapitalista ha evitat opinar sobre el nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra, que ha rebut les crítiques de la resta de grups parlamentaris. Des de la CUP, en canvi, li han demanat que "treballi per fer possible" el referèndum de l'1 d'octubre. 

Justament aquest dimarts el conseller de la Presidència, Jordi Turull, també s'ha referit a la compra d'urnes i ha assegurat que el Govern ha estat "analitzant i compartint els diferents itineraris per a l'adquisició d'urnes”, tot i que no els ha detallat.