La CUP-CC ha presentat avui a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la petició per tenir accés a la investigació del diputat Germà Gordó sobre el 3%. 

La CUP ja és acusació particular en la part del cas que s'instrueix al Vendrell i ara han demanat tenir el mateix paper "en coherència" per fer el seguiment de la branca aforada del cas.

La CUP alerta que "un cop conegui el fons de l’expedient, instarà les accions polítiques pertinents".

Com a acusació popular, la CUP pot accedir al contingut de les actuacions, participar en les diligències i instar allò que consideri en la investigació.

“La fermesa de la CUP-CC en la lluita contra la corrupció en general i en la lluita contra la corrupció en el cas 3% en particular resulta un cop més confirmada per les actuacions en el front judicial, que cal complementar amb els fronts polítics i ciutadà”, ha manifestat el diputat de la CUP-CC Benet Salellas.

“En el vessant polític, nosaltres vam ser la primera formació política a demanar la dimissió de Germà Gordó i a exigir-li el retorn de l’acta de diputat. Una situació que no s’ha produït i que demostra que Germà Gordó entén la política com una qüestió de benefici i profit personal i no pas de projecte col·lectiu i construcció republicana", ha conclòs el diputat i també advocat.

L'estratègia judicial de la CUP passa per anar seguint de prop l’evolució de les investigacions judicials per tal de comprovar i demanar les possibles responsabilitats polítiques que es puguin derivar del cas 3% que, a més, en cas de confirmar-se, hauran de comportar l’assumpció de responsabilitats polítiques per aquells que van decidir la inclusió de Germà Gordó en la llista de Junts pel Sí.

“Com sempre, nosaltres serem pioners a demanar responsabilitats polítiques quan comprovem que existeixen en relació als responsables polítics de CDC de l’època del 3% i als responsables polítics que van incloure Germà Gordó a la llista de Junts pel Sí. Per això, entre altres motius, hem comparegut a l’expedient judicial”, ha insistit el diputat Salellas.

La CUP no descarta demanar les pertinents compareixences parlamentàries.