Aconseguir que a la Cavalcada de Reis de Girona desfili un rei Baltasar que sigui realment negre o que una dona es pugui disfressar de Ses Majestats d'Orient. Aquestes són dues de les propostes que llança el regidor de la CUP Lluc Salellas. Segons reconeix, hi ha molta gent que "de forma privada" està demanant aquests canvis en l'organització de la cavalcada i, per això, ha decidit llançar una "petició constructiva i pública" a través de la plataforma digital Change.org.

En la petició Salellas reflexiona sobre la "diversitat" de població que habita a la capital i, per això, creu que cal actualitzar alguns aspectes. Concretament, creu que és "de sentit comú" aplicar el que han fet d'altres ciutats: convidar persones negres a formar part de la cavalcada i, especialment, per protagonitzar el paper de rei Baltasar. Així mateix, la proposta també demana que no hi hagi discriminació de gènere i que una dona també pugui encarnar el paper d'algun dels tres Reis d'Orient.

Entre les propostes, Salellas també demana que la festivitat arribi encara més als barris i que no només se celebri al centre. Per això, proposa que els dies previs a la cavalcada, la "presència reial" també arribi a d'altres punts de la ciutat.

Els responsables d'organitzar la cavalcada i també de decidir qui fa de rei són els Manaies de Girona, una organització molt arrelada a la ciutat i que també es troba al moll de l'os de la Setmana Santa gironina. Malgrat això, Salellas considera que l'Ajuntament és "l'organitzador últim" d'aquest esdeveniment i que, per tant, ha de prendre la iniciativa per aplicar aquests canvis.