La portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, ha reiterat que cal posar la data i la pregunta del referèndum com més aviat millor per tal de poder iniciar la campanya pel ‘sí’. En un article a El Punt Avui, la diputada cupaire ha criticat l’estratègia d’intentar dialogar amb Madrid que promou el Govern de la Generalitat.

Per a Gabriel, fixar la data i la pregunta del referèndum no és incompatible amb la tasca del Pacte Nacional pel Referèndum de cercar suports tant a l’àmbit nacional com a l’àmbit internacional. La líder de la CUP opina que no es pot supeditar als moviments del Govern estatal la decisió sobre la data i sobre quina ha de ser la pregunta, i convida Junts pel Sí a desobeir.

“Ens persegueix sense treva un Estat demofòbic, que ha esdevingut, a Catalunya, un Estat policia. Però el sentit comú i el sentit de l’oportunitat ens diuen que no cal demorar més el compromís per cridar el nostre poble al referèndum”, afirma Gabriel.

En el mateix article, la diputada també ha criticat l’actitud de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, qui ha demanat no pressionar amb la data i la pregunta: “Sembla que la pressió només es pot exercir sobre l’esquerra independentista”.