La CUP es concentrarà el proper dilluns 31 de juliol a les 12:00h davant la comissaria de la Guàrdia Civil on han estat citats a declarar diversos càrrecs del Govern pels preparatius del referèndum. 

Sota el lema "No fareu callar la veu d'un poble", els anticapitalistes volen denunciar les actuacions dutes a terme els últims dies per aquest cos. 

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Quim Arrufat, s'ha pronunciat aquest divendres sobre els interrogatoris de la Guàrdia Civil i ha assegurat que la citació de l'exportaveu del comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum —que apostava per un referèndum pactat amb l'Estat—, Joan Ignasi Elena, és la "gota que fa vessar el got".

"Ara ni tan sols citen una persona de dins del Govern, sinó que citen el portaveu d'un moviment polític i civil que agrupa el 70 o 80% de les organitzacions i la població de Catalunya", ha lamentat Arrufat. És per aquest motiu que des de la CUP consideren que "comença a ser urgent respondre com a societat i no deixar passar el fet que la Guàrdia Civil vagi citant persones per la seva simple vinculació i compromís democràtic amb la celebració del referèndum". 

El Govern, per la seva banda, té previst presentar una denúncia contra els responsables d'aquesta investigació i fonts de l'Executiu de Carles Puigdemont.