El polític mexicà Cuauhtémoc Cárdenas, fundador del Partit de la Revolució Democràtica, ha expressat en una conversa amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el seu suport a l'alliberament dels presos polítics catalans.

"Moltes gràcies Cuauthémoc Cárdenas per la conversa i pel seu suport a l'alliberament dels presos polítics, i per una solució pacífica i dialogada per a Catalunya. No oblidem el suport del seu pare, que com a president de Mèxic va acollir i donar suport a milers d'exiliats catalans", ha assenyalat Torra.

El president ha adjuntat una fotografia amb el polític mexicà al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat.

Quim Torra ha insistit aquest diumenge hores abans a Arenys de Munt (Maresme) a fer una crida per la "marxa pels drets cívics, socials i nacionals de Catalunya". "Fem-nos forts aquí i no ens aturem", ha afirmat Torra. El president ha destacat que els independentistes volen seguir avançant i tenen "molt clar" on volen arribar. "Anem exactament allà on més d'un milió i mig de catalans dimarts es van manifestar per fer la República catalana".

"Aquest és l'objectiu", ha clamat. Torra ha fet aquestes declaracions en un discurs que ha pronunciat davant els veïns, on ha inaugurat la urbanització del tram central de la riera i ha visitat el local on es va celebrar la primera consulta per la independència de Catalunya el 2009. "Seguirem el vostre camí, ens vau assenyalar el que hem de fer", ha dit adreçant-se als veïns del municipi.

vista torra arenys de munt Ruben Moreno

Rubén Moreno

Torra ha tornat a invocar la Diada que es va celebrar dimarts passat a la Diagonal de Barcelona on, segons ha afirmat, es van manifestar "més d'un milió i mig de persones". "Allà vam veure que teníem el coratge de la gent, la força de l'ideal i l'esperança de la llibertat", ha dit.

El president de la Generalitat ha afirmat que la llibertat "és una paraula tan poderosa que tot ho arrossega", en un símil amb la riera d'Arenys de Munt quan baixa plena d'aigua.

"No es pot ser un 33% o un 78% lliure, o som lliures o no ho som. I aquest concepte és el que ens ha de guiar d'ara fins al final", ha afirmat Torra.

Visita torra Arenys de Munt Rubén Moreno

Rubén Moreno

A Arenys de Munt, Torra ha estat rebut per l'alcalde del municipi, Joan Rabasseda, amb una actuació de l'Esbart Dansaire del Centre Moral.

Posteriorment, ha visitat l'Ajuntament i abans d'inaugurar la urbanització del tram central de la riera ha signat al llibre d'honor del Centre Moral, on va tenir lloc la celebració de la primera consulta per la independència de Catalunya el 13 de setembre del 2009.