El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha celebrat avui l'aposta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per un referèndum pactat, "l'única novetat" que han trobat en el discurs de la qüestió de confiança al Parlament. Tot i això, el grup ha volgut remarcar que aquesta proposta "només té sentit si té efectes jurídics i polítics".

Coscubiela ha reivindicat aquesta proposta com a seva. "Venim defensant aquesta proposta en solitari des de fa temps amb menyspreus i desqualificacions", ha lamentat. "Un any després de les eleccions del 27-S, Puigdemont recupera l'única proposta que pot fer avançar" Catalunya en el camí del dret a decidir, ha valorat. 

D'altra banda, el portaveu ha deixat clar que el seu grup no donarà suport als pressupostos sense conèixer-los. "CSQP no donarà un xec amb blanc a uns pressupostos que no s'han fet públics, els contractes d'adhesió no ens agraden", ha dit. La petició de Puigdemont de donar suport a la qüestió de confiança només sí també s'assegura als pressupostos els sembla "poc acceptable", però ha evitat qualificar-la d'"error". "Ha repartit joc per totes les bandes" ha sentenciat, destacant les pressions a la CUP.